Massages

 

Een massage kan heerlijk zijn: heel je doorstroming komt weer op gang, je lichaam voelt soepeler en vitaler, je beweegt je weer makkelijker en je ziet er gezonder uit.

Maar wat doet een massage nou eigenlijk precies en hoe komt dat ?

met massage weer genezen

Het geneest

Een massage activeert de genezing, afvalstoffen en blokkades verdwijnen en het helpt om nieuw zuurstofrijk bloed, samen met de voedingsstoffen weer naar de weefsels en organen te transporteren.
Het bevordert daarom ook de fysieke kracht waardoor je lichaam ook weer sneller zal herstellen.

 

hoe val ik makkelijk af en kom ik weer strak in mijn vel? slappe vel, mindere elasticiteit

Het slankt af

Een massage zorgt ervoor dat het lichaam vetcellen afbreekt en verklevingen losmaakt. Daarbij zorgt de massage ervoor dat de vetcellen makkelijker getransporteerd worden naar de organen die het vervolgens af kunnen breken.
Met de juiste technieken en oliën is verandering al snel te zien en te voelen. Ook het compleet laten verdwijnen van cellulitis kan in behandelingen toegepast worden.

 

makkelijk en snel detoxen, ontgiftigen, ontgiften

Het ontgiftigt

Afvalstoffen worden door middel van diverse technieken afgevoerd. Je voelt je fitter, je wordt gezonder en je huid gaat meer stralen.

 

verjongen, weer strak in je vel.

Het verjongt

Door een massage wordt de huid elastischer en zo verstrakken lichaamsweefsels zich weer.

Ook spieren worden gekneed, gestimuleerd en geactiveerd waardoor bijvoorbeeld ook spieropbouw sneller en makkelijker zal gaan.

 

snel weer gelukkig worden

Het maakt gelukkiger

De hoeveelheid aan hormonen en neurotransmitters oxytocine en serotonine in het bloed neemt tijdens een massage toe.

Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het verhoogt het geluksgevoel, maakt rustig en is goed tegen stress. Het brengt de bloeddruk omlaag en stimuleert zorgzaamheid.

Serotonine is van invloed op onze stemmingen. Het is eveneens een gelukshormoon en mensen die er te weinig van aanmaken, kunnen depressief worden. Serotonine heeft ook een pijnstillende werking en geeft een positiever zelfbeeld.

 

emotionele balans voor massage. voel je beter door een massage. massage maakt gelukkig

Het geeft emotionele balans

Het vermindert angst, kalmeert het zenuwstelsel, bevordert een betere focus en zorgt voor evenwichtige emoties.

 

snel fit worden

Het ontstresst

Een massagebehandeling nodigt je uit om van denken naar voelen te gaan. We noemen dit ook wel “van je hoofd terug in je lichaam komen”.

Even de tijd om rust te nemen en op te gaan in een gevoel en even echt te genieten.

Door af en toe even de juiste ontspanning op te zoeken kom je meer in balans en versterk je je weerbaarheid, je concentratievermogen en weerstand. “Het leven lijkt ineens weer wat makkelijker te gaan.”

 

verbeterd de doorstroming, hoe kom ik van mijn blokkades af. heft blokkades op

Het doorbloedt

Het zuurstofgehalte in het bloed verbetert. Zo worden nieuwe voedingsstoffen beter naar de organen en spieren geleidt en worden afvalstoffen ook weer beter afgevoerd.

 

hoe word ik snel weer soepel.fw

Het versoepelt

Alles wordt los gekneed, waardoor er ruimte vrijkomt en we letterlijk beter in ons vel gaan zitten en soepeler kunnen bewegen.

 

 


 

massagetechnieken die toegepast kunnen worden zijn:  | afslank massage | ayurvedische massage | bindweefsel massage | bye bye cellulite massage | chinese massage | deep-tissue massage | energetische massage | holistische massage | japanse massage | massage met warme sesamolie | lomi lomi / hawaïaanse massage | ontspanningsmassage | sportmassage | therapeutische massage |

 

Omdat ieder persoon anders is en daarbij ook iedere behandeling anders is, worden er geen “standaard” routines gedaan, maar wordt de behandeling op dat moment aan de persoon (en de daarbij horende doelen) aangepast.
Natuurlijk gewoon voor dezelfde prijs.

 

*Tijdens de behandeling kunnen allerlei verschijnselen optreden. Schrik hier niet van. Integendeel, het is zelfs een positief teken, omdat er dan namelijk een genezend proces in werking is getreden. Verschijnselen die kunnen optreden zijn: opvliegers, overmatig transpireren, prikkelingen voelen in het lichaam, boeren, geeuwen, emotioneel raken, psychische belasting die vrij komt, behoefte hebben om gevoel uit te spreken, slaperigheid, gevoel van machteloosheid of juist energiek. Achteraf komt het regelmatig voor dat mensen zeer donkere urine hebben en de transpiratie en ontlasting sterker ruikt (dit komt door de vele afvalstoffen die het lichaam verlaten).
Vlak na de behandeling:
– duizeligheid
– gevoel van zweven
– op wolken lopen
– blijheid en ruimte voelen
– energiek voelen, gevoel bergen te kunnen verzetten
– een gevoel van loomheid, lekker lui willen zijn
Uren tot dagen na de behandeling:
– huid scheidt meer uit
– urine is donkerder, urine/ontlasting en transpiratie ruikt sterker (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)
– oude kwalen kunnen (even) terugkomen om daarna te verdwijnen
–  meer afscheiding (donkere, riekende ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus e.d.)
–  veranderde gevoelens op allerlei gebied
Deze reacties wijzen op veranderingen, want er is iets in werking gezet en ieder mens verschilt, dus reageert iedereen ook anders.