Dry Needling

Dry Needling

” Met Dry Needling verdwijnen knopen ( / blokkades )
als sneeuw voor de zon… “

 

Dry Needling is de meest effectieve methode als het gaat om het verwijderen van spierknopen !

 

Om maar een paar voorbeelden te noemen: nekklachten, migraine, rugklachten, schouderklachten, uitstralingspijnen, heupklachten, stijfheid in de spieren, last met bewegen, het gevoel hebben dat je geblokkeerd zit en het gevoel dat je minder soepel kan bewegen. Allemaal snel en effectief op te lossen met Dry Needling.

Dry Needling in Breda

 

 

Wat is het voordeel van Dry Needling ?

Het ideale van Dry Needling is dat de behandeling per punt maar een paar seconden duurt.
Met een massage zijn we vaak toch een stuk langer bezig om triggerpoints* ( /knopen ) te verwijderen.

Hoe werkt Dry Needling ?

Met een minuscuul naaldje zoeken we het triggerpoint ( / de knoop ) op waarna we hem deactiveren. De verkramping wordt hiermee opgeheven, waardoor de pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Het is een zeer veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben!

 

 

Doet Dry Needling pijn?

De prik van het naaldje is nauwelijks tot niet voelbaar en het zoeken naar het triggerpoint is pijnloos.
Het aanprikken van het triggerpoint veroorzaakt een contractie van de spier en is soms voelbaar, maar soms ook niet. Daarnaast kun je de uitstralingspijn van het triggerpoint voelen tijdens het deactiveren.

Het kan voorkomen dat op sommige plaatsen de spier tot 2 dagen na de behandeling wat gevoeliger, vermoeider of stijf aanvoelt.Maar meestal herstelt de spier zich direct of binnen enkele uren en dan zijn natuurlijk alle klachten ook verdwenen.

 

Dry Needling hetzelfde als acupunctuur ?

Bij Dry Needling wordt er een naaldje in een spierknoop gezet om deze te verhelpen.
Acupunctuur wordt vooral gebruikt bij klachten van orgaansystemen en om deze systemen te versterken.

Bij acupunctuur worden daarom vaak meerdere naaldjes voor een wat langere tijd (30 seconden tot 20 minuten) in de energiebanen (de meridianen) die verbonden zijn met de bepaalde orgaansystemen geplaatst.

Bij mij zijn beide behandelingen mogelijk 🙂 .

Acupunctuur en Dry Needling in Breda

Op deze foto is acupunctuur te zien. Hierbij worden naaldjes in de energiebanen geplaatst i.p.v. in de spierknopen. De naaldjes die gebruikt worden zijn wel hetzelfde.

*Wat is een triggerpoint ?
Een triggerpoint ( ook knoop ) is een verkrampt plekje in een spier dat naast de pijn op die plek (vooral te voelen als je het aanraakt) ook vaak uitstralingspijn veroorzaakt.
Zo zit misschien het triggerpoint ( de knoop ) naast je wervelkolom halverwege je rug, maar zorgt deze er ook voor dat je pijn / stijfheid ervaart in je schouder.