vijf elementen -> vijf smaakrichtingen: uitleg

vijf elementen -> vijf smaakrichtingen: uitleg

december 6, 2018 0 Door team

vijf elementen voedingsleer | TCM

recept voor appel venkel soep met winterpeen. Super lekker, biologisch goedkoop en makkelijk

 

 

wat handige uitleg over TCM – De vijf elementen voedingsleer

 

 💡🤔🤓 volgens de TCM -> de Traditionele Chinese Geneeskunde -> of ook wel de Chinese voedingsleer of de vijf elementen voedingsleer genoemd…….
Is elk element (elke smaakrichting) verbonden met bepaalde orgaan-systemen in je lichaam…..👀👂👃👅

 

 

Bij elke maaltijd zien we dus het liefste alle 5 de elementen terug komen (anders heb je niet je hele systeem gevoed en raak je dus uit balans).. •• 》

 

De 5 smaakrichtingen zijn:
♡ zoet (= aarde: maag & milt),
◇ zuur (= hout: lever & galblaas),
♤ zout, (= water: nieren & blaas)
♧ bitter, (= vuur: hart & dunne darm)
☆ scherp (= metaal: longen en dikke darm)

 

 

 

Je zal merken dat je lichaam HEEL blij wordt van een vijf elementen maaltijd (omdat heel je systeem gevoed wordt)…. ENNN dat het ook nog eens SUPER LEKKER smaakt omdat alle smaakrichtingen er in terugkomen en het vanzelf zo een ware smaakexplosie wordt.

heerlijk recept voor soep van venkel en appel en wortel