Stressvrije decembermaand

december 5, 2018 0 Door team

Stressvrije decembermaand |
3 feelgood tips voor ontspanning

blog by evie
Time flies when you’re having fun!
Het is al wèèr december.

Je to-do-lijstje wordt direct 3x zo lang. Heb je dat ook gemerkt ;-)? Kerstboom kopen, vervolgens opzetten en versieren, cadeautjes kopen, kerstmenu bedenken, feestje hier – feestje daar, kerstkaarten (wie stuurt die nog ;-)) op tijd de deur uit, oliebollen bakken, Oudjaarsavond ……. Pffff so much to do so little time.

En bijna hijgend rennen we 2019 tegemoet.
Is deze decemberstress herkenbaar? Ja dus ;-).

Op televisie en (social)media wordt de kersthype flink aangedikt. De reclames met grote families aan het super deluxe kerstdiner, allemaal prachtig gekleed en stapels met cadeaus op de achtergrond. Wie kent ze niet?

We laten ons makkelijk beïnvloeden door alle reclames om ons heen … maar helaas ook door de perfectionist in onszelf. Als je die innerlijke stem teveel aan het woord laat, dan is je feelgood gevoel snel verdwenen. Je voelt de druk van alle kanten en een spierknoop schiet er al snel in. Maar het kan gelukkig ook anders.

Keep it simple!

Want wat is nou de essentie van de december feestmaand? Het gaat er simpelweg om dat je een moment neemt om tijd & volle aandacht te geven aan familie, vrienden, buren of wie dan ook je dierbaar is.

Die oprechte aandacht, daar draait het eigenlijk om. Al het andere is maar bijzaak. Geniet gewoon van de kleine dingen en momenten. Alles mag, maar niets is verplicht!

Laat perfectionisme los!

Laat je niet gek maken. Je hoeft geen 6-gangen kerstdiner te serveren. Als koken echt je hobby is, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Go for it. Maar voor diegenen onder ons die geen keukenprins(es) zijn … kies gewoon voor jouw favoriete gerecht. Dat kan je namelijk wel gemakkelijk klaarmaken en zonder stress. En jouw heerlijke Fettuccine met garnalen & verse pestosaus smaakt op 25 december zeker net zo lekker als op een andere dag in het jaar.

Je hoeft ook niet ‘opgeprikt’ aan tafel te zitten volgens de laatste modetrend. Of je nou je cocktailjurk of je favoriete spijkerbroek aan hebt, jij blijft jij! Draag wat je comfortabel vind. Jouw aandacht voor een ander is namelijk niet afhankelijk van het kledingstuk dat je aan hebt. Foute kersttrui mag ook ;-).

En dan nog even over die cadeautjes … het gaat niet om de hoeveelheid of hoeveel €€ je eraan uitgeeft. Het gaat erom dat je iets met aandacht voor een ander uitzoekt! Een zelfgebakken spelt appeltaart mag ook, mits je van koken houdt natuurlijk.

Zorg voor jezelf!

– geniet in december ook van de kleine dingen en ontspanning. Maak tussendoor een lekkere bos- of strandwandeling. Ruik de lekkere dennengeur en krijg een gratis dosis vitamine D.

Laat die spierknopen lekker weg masseren of met behulp van dry needling verhelpen. Zoek je voedingsadviezen om de feestdagen goed door te komen? Bijvoorbeeld over een voedzaam ontbijt, een feelgood thee of een handig tussendoortje om je spijsvertering te ondersteunen. Kijk dan hier wat de mogelijkheden zijn voor persoonlijk advies of begeleiding voor een gezondere leefstijl.

Woon je in Breda of omgeving? Kom dan naar het gezellige & bruisende centrum van Breda en laat je vakkundig onder handen nemen bij professor_feelgood_Breda. Je gaat de feestdagen ontspannen tegemoet. Alvast een gezond & ontspannen 2019 toegewenst!

#blogbyevie

#feelgood

#ontspannen

#stressvrije feestdagen

#stressvrije decembermaaand

#ontspannen december door

#massages

#dryneedling

Nog geen cadeautje gevonden?
Een super leuk en origineel cadeau: “een feelgood cadeaubon”
#massagecadeaubon

het leukste cadeau

cadeaubon

stressvrij december