herfstdip – tips | een opgeruimd hoofd

oktober 19, 2018 0 Door team

Krijg de juiste hulp en voel je snel weer happy

Een opgeruimd hoofd geeft je een feelgood gevoel

# blogbyevie # herfstdip 😀

 

Drie vliegen in één klap slaan. Eumm??? Het spreekwoord is toch ‘twee vliegen in één klap slaan’? Ja dat klopt. Maar ik ga je uitleggen hoe je er drie van kan maken ;-).

 

Herfst ….. you love it or you hate it 😉 Korter daglicht, lagere temperaturen, herfstachtig & nat weer … de natuur brengt je in deze periode meer naar binnen in huis maar ook tot inkeer in jezelf. Je krijgt bijvoorbeeld ook vanzelf weer meer zin in aardende voeding, zoals stoofgerechten, soepen en lekkere stamppotten. Echter je kunt je ook wat somberder voelen in deze periode.

 

Door te bewegen help je jouw brein bij de verwerking van informatie en emoties. Dus voel je je wat somber? Maak een wandeling … of ga lekker aan de slag om jouw huis (tuin of balkon) op te ruimen. De drievoudige Feelgood winst? Je bent lekker in beweging, je huis is opgeruimder en daardoor voel je je in je hoofd ook ‘opgeruimder’. Dan kan je je weer focussen op leuke dingen. Echt, het werkt. Ga snel aan de slag.

 

Om je op weg te helpen, wat handige # feelgoodlifehacks / # herfstdip – tips / opruim-tips op een rijtje:

  • KonMari methode. Huhh wat? Misschien heb je de naam Marie Kondo wel eens horen vallen? Zij is dé Japanse opruimgoeroe. Haar geheim komt heel simpel gezegd op het volgende neer: je moet alleen maar spullen in huis hebben waar je happy van wordt & zet dingen altijd terug op hun vaste plek.
  • Je hebt minder nodig dan je denkt. En daarmee hou je ook meer money in the pocket 😉
  • Geef spullen weg aan een ander. Je maakt er iemand anders happy mee, it feels good om iemand blij te maken & jouw huis ruimt lekker op.
  • Begin makkelijk. Bijvoorbeeld met jouw kledingkast. Alles wat je dit jaar niet gedragen hebt kan direct weg. Voor zaken van sentimentele waarde heb je misschien wat meer tijd nodig om over te beslissen, dus bewaar die voor het laatst.
  • Go digital. Tegenwoordig zijn zoveel zaken online (terug) te vinden en te raadplegen. Dus gooi weg al die handleidingen, afschriften en paperassen.
  • Haal alles eerst uit de kast. Maakt niet uit met welke categorie (kleding, boeken, keukenspullen, kruidenkastje o.i.d.) spullen je begint. Haal eerst de hele kast helemaal leeg en leg alles van deze categorie bij elkaar. Sorteer vervolgens direct in wat blijft (waar je happy van wordt en terug de kast in kan) en wat weg kan. Je kunt spullen eventueel ook verkopen of weggeven. Gooi daarna de stapel die echt weg kan ook direct weg. Dat ruimt lekker op.
  • Doe het iedere dag. Als je dagelijks opruimt en consequent steeds alles terugzet op zijn eigen plek verspil je geen tijd aan onnodig zoeken (leg bijvoorbeeld bij thuiskomst altijd jouw sleutels en telefoon op 1 vaste plek) en blijf je omringd met alleen die spullen waar je blij van wordt.

 

Hulp met je gelukkiger voelen in Noord-brabant

 

# herfstdip # herfst dip tip # najaarsdip # feelgood